onsdag 22 februari 2012

Till Elbe!

Tack för att du passar liten Madame ikväll. Jag såg att du undrade om jag har kettlebells. Så klart! Men tyvärr är den stora på vift och det finns bara en fjäderlätt här hemma. Men kanske kan den tillsammans med pilatesbollen och gummibandet bli något att bita i? Jag ser fram emot att få höra om ditt barnvaktsträningsprogram :)

tisdag 21 februari 2012

Träningskärlek

Smög i väg till gymmet på lunchen. Tänkte styrkelyfta lite. Men väl där blev jag så hamnade jag på löpbandet. Så det landade på 5 km i 5:37 tempo.

Alltså det här med att springa. Det är min stora träningskärlek. På våren väcks den lite extra till liv. Nu vill jag bara ut och samla mil, bunkra snygga skor, vara nervös på startlinjen och börja göra konstiga prioriteringar. Som att gå upp och äta superduper tidig frukost, lägga sig och sova en stund igen och sedan ge sig ut på långpass. Oh sweet life!

Rotade runt lite på min gamla blogg och försökte se vad jag hade för mål då och här kommer en liten reminder:

onsdagen den 3:e september 2008
Inför Tjejmilen fick jag ett träningsschema anpassat utifrån mitt mål med det loppet, men nu när det är förbi så ekar det tom i min löparplanering. Men det börja klia i fingrarna för att sätta ihop ett nytt schema som gör att jag kommer vara i superform nästa vår och sommar. Kanske vågar jag tills dess börja sikta på under 48 på milen? Är också sugen på att börja springa mycket mer terräng. Så en liten to do list inför nästa år skulle kunna se ut såhär:

1. En officiell mil på under 48 minuter
2. Ett officiellt 5 km lopp på under 24 minuter
3. Minst en stafett
4. Ett terränglopp

Jag börjar med ett kort pass på löpbandet imorgon, och tar halvmaran på lördag.


Jodå, halvmaran satte jag den lördag på 01:56:40. Vore ju kul att putsa den tiden någongång. men det blev ingen mil under 48 den kommande, blev ju så himla gravid i stället. Men jag sprang den faktiskt på 49 under den våren. Oh sweet life! När jag blir gammal ska jag jämt berätta för lilla madame och hennes vänner om vilken snabb mamma jag varit en gång i tiden.

måndag 20 februari 2012

Kungsholmen runt

Mary föreslår Kungsholmen runt. Jag vet att hon sprungit den ett par gånger men jag har nog aldrig testat den. Man kanske skulle våga? Be en stilla bön att höften inte blir arg och att jag kan få dra i gång löpningen igen. Den 5:e maj går det av stapeln, precis lagom långt bort. Det bör ju också vara hyfsat väder vid det laget. Ska ni med?

Spring i benen

Det här är ju helt orimligt. Jag har fortfarande träningsvärk efter torsdagens pass. Så nu bokar jag genast in mig på den här torsdagen med. Uppenbarligen aktiverades rätt mycket muskler som jag missat när jag tränar själv.

Förresten sprang jag 4 km igår. Slask och snömodd. Jag var prickig från topp till när jag kom hem. Det är fint. Nu börjar det dra lite i löparnerverna och jag är lite sugen på att anmäla mig till ett lopp.

fredag 17 februari 2012

Sports performance och crossfit

Lite om passet igår. Första halvan var ju som sagt något ur sports performance och vi fick hårdtränas i koordination, snabbhet och reaktionsförmåga. Sprint stod på schemat. Delades in i fyra lag á 4 personer/lag.Alla övningar inleddes på given signal. Först vanlig sprint. Sedan sprint som inleddes med jämfotahopp över häck, sedan sprint som inleddes med smal armhävning, sedan på bred armhävning och till sist sprint från startblocksposition. Det var jobbigt, men framför allt väldigt intressant att se sin egen reaktionsförmåga. För jag var banne mig inte snabb när jag gjorde armhävning på signal skulle kasta mig upp och köra ett kort sprintlopp.

Andra halvan var crossfit. Även här i lagtävlan. Först ett par 21-15-9 övningar i par. Sedan 4 personers lag igen där man skulle summera samtligas insatser på en enskild övning under två minuter. Burpees, armhävningar etc. samt en övning jag inte vet namnet på, men som jag hann göra flest av utav alla i salen. Positionen var mittemellan armhävningar och hunden (yogastyle). Vid fötterna hade man en pinne man skulle hoppa jämfota över fram och tillbaka samtidigt som händerna var kvar i golvet. 80 fina hopp han jag med under två minuter, 160 om man räknade varje hopp framför och bakom pinnen. Träningsvärk idag? Joru, men det var det värt. För det var helt klart den bästa gruppträningen jag varit på. Nästan så man vill ha killen som ledde passet som PT. Tål att tänkas på.

Kaffekonnosörer

När man under en hel vecka inte orkar slå upp ögonen på morgonen och man är så trött på kvällen att man har tunnelseende, då är det dags att tillfälligt häva kaffeuppehållet. Sagt och gjort, inleder dagen på ett av de bästa kaffeställen i stan, Kaffe. Hör och häpna för er av mina vänner som är kaffekonnosörer, jag tog en café au lait. Jag behövde på något sätt maxa intaget.

En liten historia om kaffe. Tre personer som står mig nära tillhör dessa kaffekonnosörer. Var och en på sitt eget vis. En har rostat och malt sina bönor hemma sedan långt innan det blev en grej att hipsterhålla på med sådant, en annan får panik om det inte finns minst tre paket kaffe/bönor hemma av rätt sort. Det får inte ta slut. Finns det bara ett oöppnat paket hemma så är det så gott som slut. Den tredje kör på den norrländska stilen. Kaffet ska vara svart. Punkt slut. De skulle alla hellre dö än att bli ertappade med en café latte i handen. Det skulle nog jag med. Men till en café au lait kunde jag sträcka mig idag. Jag är väl inte lika hardcore helt enkelt.


torsdag 16 februari 2012

Skakiga ben

Ni vet ett sånt pass som får det att skaka i benen när man går till duschen efteråt. Precis ett sånt har jag varit på. Halva passet var ett sånt som de normalt bara har i små grupper, small group sport performance. Andra halvan pure crossfit. Så bra! Så kul! Så jobbigt! Mer om det sen. Nu vegansk dumplingbonanza.

tisdag 14 februari 2012

Vegansk entrecote och en box

Visst är det väl lite roligt att två personer hittat hit för att de sökt på ordet "stockholmsvegetarianer"? Jag hoppas ni fann vad ni hittade. Någon som fuskar evinnerligt mycket med att vara vegetarian måndag till fredag. Idag fuskar jag med en entrecote. Mmmm. Men jag kompenserar upp på torsdag när H firar 31 år med en vegansk tillställning. Plus minus noll.

Elbe skriver lite idag om vår nya box. Kanske har ni något bra namnförslag på den?

Kunde inte hålla mig

I från att sno denna från internet rakt upp och ner.


måndag 13 februari 2012

Så mycket mera

Hello! Tiden susar fram. jag bakar, lever,äter och tränar minimalt. Kanske har det också att göra med att jag jobbar maximalt. I mars får lilla madame äntligen dagis i området. Fy tusan vad vi ska klappa oss på axlarna i ren nöjdhet när detta hundår av dagispendlande är över. Jag gissar att det då kommer kännas 1000 gånger lättare att få till träningen då. För ärligt talat, 1 timme och 50 minuters pendlade varje dag är ingen vidare motivationsfaktor när jag vet att det skulle kunna ta mindre än en tredjedel av den tiden.

Roliga grejer: Jag och Elbe testar snart om en gympasal nära oss kan bli en bra box. Jag bakar bröd på söndagskvällar så hela familjen är försedd med detta under veckorna. Nu senast på dinkelmjöl, kesella, chiafrön och solrosfrön. Mmmm. Jag har bara druckit 2 koppar kaffe på 16 dagar vilket gör att jag känner mig som en ny människa.  Jag längtar till sommaren







onsdag 8 februari 2012

Trestegsraket

Jag är förkyld igen. No träning att rapportera. Däremot har jag inte druckit kaffe på 12 dagar. Men idag faller jag även för det. Först halv yoghurtfrukost hemma innan tjurrusning till buss. Sedan en kopp snyltkaffe och en juice på stället där en av de eminenta Jogg.se killarna bott i natt. Snabb catching up på 20 minuter. Nu landar jag på Mellqvist och avslutar frukosten med en espressino. Plus att de är så sjukt service minded här att jag fick köpa ett kokt ägg (som normalt bara ingår i deras stora frukostpaket) för två kr. I like. Nu ska nog frukosten var komplett.

torsdag 2 februari 2012

Onsdag/torsdag

Det blev ett bra pass i går. Precis lagom uppstart efter en förkylning. Tre km på löpban gick ovanligt snabbt då jag och Elbe passade på att catch up under tiden. Sedan frivändningar varvat med sidogång (med gummiband), en kär gammal rehabövning. Avslutningsvis kettlbells, svingar och clean and jerk.

Lite träningsvärk idag, precis så där så det nyper till ibland. Därför var det också extra välbehövligt med massage. Stället jag gick till var väldigt bra, tjejen som masserade tränade mycket sjäv och förstod bra vad som behövdes. Nu har jag lovat mig själv att komma i väg oftare, stället ligger ju trots allt bara runt hörnet från mitt jobb.

Bleckblås som piggar upp

Vaknade i morse upp med någon märklig strålande värk från ländryggen och ner i benen. När jag sätter mig så känns det som att jag spänner ut en gummisnodd till max. Fick tips av en kollega på vad det skulle kunna vara så nu har jag lite hastigt och lustigt bokat in en 50 minuters massage efter lunch. Så himla välbehövligt. Ska se om jag inte kan använda delar av mitt friskvårdsbidrag till det. För att pigga upp repeatlyssnar jag på denna låt. Det borde ni också göra. Trevlig torsdag!

onsdag 1 februari 2012

Urban deli

Med ett bra träningspass i ryggen tar vi nu sikte på råbiff, ett glas cava och fina ostar.

Dagens tre

Quinoagröt till lunch. Receptet är helt rakt av taget från den lilla matderivén. Jorå, jag pressade till och med min egen apelsinjuice och rev ner apelsinskal i den, gröten alltså. Inte juicen. Redig så det förslår.

Träningsdejt med Elbe

Middag på Urban Deli med ovan nämnda träningsdejt plus ett par andra finfina personer ur det berömda föräldragänget.

Häpp!