torsdag 25 augusti 2011

Träningslektyr

Läser ni något bra om träning? Jag läser en hel del bloggar. En del för att jag fascineras över hur olika man kan tänka om kost och träning och en del för att de peppar så bra. Ibland läser jag tidningen Runners World, men i ärlighetens namn tycker jag inte att den kommer med så mycket nytt. När jag inte tränat på länge brukar jag läsa tidningen Fitness för att få inspiration till nya övningar och ny träning.

I bokväg har jag inte läst så mycket om just träning men jag vet att det florerar en drös av böcker där ute som är inne ibland löpare ( i svallvågorna av att komma tillbaka till en så naturlig löpning som möjligt). En bok jag gillar är den fantastiske Haruki Murakamis bok "What i talk about when i talk about running". En personlig reflektion över löpandets konst.

Något mer lättsamt hade det kanske varit om jag slagit till med att köpa boken nedan, (som jag hittade på en loppis) men avstod i från.


6 kommentarer:

 1. Jag läser bara din ;) Annars försöker jag att inte bli så påverkad av andra för att ta det i min egen takt.

  SvaraRadera
 2. Jag läser Fitness och Runners world.

  Murakamis bok läste jag för nått år sedan och tyckte mycket om. Han beskrev känslan man får när man löper så bra och hur beroendeframkallande det är. Just nu läser jag Born to Run.Den verkar bra, får återkomma när jag läst färdigt.

  SvaraRadera
 3. Bloggar och tidningar. Kanske har någon gammal bok som jag läst långt innan jag började träna själv, den gav nog mest dåligt samvete :-).

  Bloggar läser jag väldigt selektivt. Tidigare BARA Olgas blogg, de flesta andra gjorde mig mest irriterad :-). Nu har det utökats med din och ditt gängs, via smaljeansen, och ni är på "måste kolla varje dag-listan". Känslan är helt rätt, jag blir vare sig irriterad eller provocerad, bara inspirerad!

  SvaraRadera
 4. Tidning, förresten, prenumererat på Topphälsa ett tag och gillar den men känner att jag behöver MER nu. Letade efter Fitness i affärerna här, no luck (många tidningar om jakt och fiske dock...). Ska ta mig till Press stop i götet i helgen och köpa på mig både svenska och amerikanska. Och på USA-resan om några veckor ska jag FROSSA!!

  SvaraRadera
 5. Lotta: Bra tänkt, man ska välja det som peppar en själv

  ToL: Vad tycker du om Born to run? (Det var precis den jag tänkte på i inlägget)

  Beata: Kul att du gillar våra bloggar. Gillar din skarpt med :) Men det kanske är en jakt- och fiskeblogg du ska satsa på nu då? ;)

  SvaraRadera
 6. Haha, det blir nästa utmaning, man får ju ta seden dit man kommer ;-)

  SvaraRadera