måndag 5 september 2011

Måndagsträning. Tabata för konditionen.

Nu är det måndag och det betyder nytt tabatapass. Den här gången sätter vi hjärtat och konditionen på prov. Vi kör helt redskapsfritt vilket innebär att du absolut kommer kunna klämma in det någon gång idag. Bara att sätta i gång tabattimern och om 20 minuter har du en puls som heter duga.

1. Knäböj med upphopp

2. Grodhopp (Här gäller det att böja knäna ner i 90 graders vinkel ordentligt mellan varje hopp, se också till att hålla farten uppe)

3. Klättraren. Ställ dig i plankanposition men med rumpan något högre upp än vanligt. Hoppa sedan fram med ena benet mot händerna. Gör sedan ett byte där du hoppar fram med det andra benet till händerna samtidigt som du hoppar tillbaka det första benet till utgångsposition. Alltså, det är bara benen som hela tiden växlar plats. Händerna är stilla i golvet och du förflyttar dig inte från utgångsstället.

4. Armhävningar. Om du inte kan göra alla på tå så ha som mål att klara i alla fall varannan intervall på tå. Tänk att det är ju bara 20 sekunder, det klarar du!


På bilden ser ni en försmak av nästa veckas tabatapass. Hoppa ni har alla maskinerna hemma.

5 kommentarer:

 1. Nu är jag en novis här med tabata :) Vad är det för skillnad på knäböj med upphopp och grodhopp? Går man ner längre i grodhoppen?

  SvaraRadera
 2. Trllingnöten: I grodhopp rör man sig ju även framåt, vilket gör (tycker jag) att man får arbeta mer med balansen också.

  SvaraRadera
 3. Malin: Tack för den :) Då ska jag skaffa bra med plats när jag utför dessa! ;)

  SvaraRadera
 4. får komma till ditt hemmagym för nästa veckas tabatamaskiner då?

  SvaraRadera
 5. Anonym: Ja men visst googla på 1800-tals gym så hittar du hem till mig :)

  SvaraRadera