tisdag 17 januari 2012

Stockholmsvegetarianer

Ni vet, jag skrev ju att vi hade en kostgrej på gång här hemma. Vi tänkte dra ner på kött, öka på det närodlade och säsongsbetonade. Vi kommer helt enkelt att äta Stockholmsvegetariskt på vardagarna, dvs inget rött kött eller fågel, men gärna fisk, ägg och helvegetariskt. Sedan vad som faller oss in på helgerna.

Det är ju ett lustigt ord det där, Stockholmsvegetarian. Men vi ger det ett försök. Det borde ju inte vara så svårt. Man har ju fortfarande fick och ägg att laborera med. Dessutom råkar jag ju som av en slump äga en miljon gamla vegankokböcker. Åh, skulle kunna skriva så mycket om det här med kost. Men då skulle ni nog tröttna va? Vi spar lite på det och så rapporterar jag av allt eftersom. Först ut på Stockholmsveckan var i alla fall pasta, creme fraische, citroncest, gravad lax och broccoli i en härlig och salig röra. Vansinnigt gott.


3 kommentarer:

 1. Nej vi tröttnar inte! :) Mat är ett intressant och kul ämne! Så skriv på bara. Inspiration behövs alltid och har du recept på vegomat du gillar blir jag glad. Har boken Råsmart familj och ska börja kika i den.
  Var på middag hos en vän idag som är sjukgymnast och vi pratade upplägg av min styrketräning och det bästa av allt: streching behövs inte. Nu när jag hörde det av honom vågar jag äntligen tro på det. Inge mer tråkig och tidskrävande streching här mer! Ha det fint

  SvaraRadera
 2. inte för att vara tråkig men creme fraische är varken fisk, ägg eller helvegetariskt =)
  hoppas det går med med omställningen! peace

  SvaraRadera
 3. Anonym: Jo det vet jag. Har ju varit vegan en gång i tiden. Därav det ironiska med att kalla det för Stockholmsvegetarianer. vegetarian utan att vara det.

  SvaraRadera