måndag 8 augusti 2011

Tabata dag 9/22

Idag var det cross på agendan. Nytt upplägg för terminen, först 30 minuter cirkelträning, 8 övningar i serie aktiv, vila, aktiv. Det tröttade ut att göra samma sak två gånger i rad. Andra halvtimmen blev det tabataintervaller, något jag tidigare bara läst om men aldrig provat. De görs i intervallen 20 sekunder aktivitet och 10 sekunder vila (x8). Otroligt jobbigt att köra samma sak i 8 intervaller, särskilt då de kom efter en halvtimmes cirkelträning. Det roliga var att de blev lite nya övningar som jag inte gjort innan, bl.a. plankan där man rullar fram och tillbaka över tårna för att på så vis vara i rörelse under hela plankanintervallen.

Det ska tydligen finnas flera bra tabatatappar om man vill ha hjälp med koll på tiden om man kör det hemma. Kan tänka mig att det är ett perfekt upplägg för kort men intensiv träning hemma.

2 kommentarer:

  1. Tabataintervaller är super. Vilken övning körde du?

    Här är en fin länk: http://fredrikedin.wordpress.com/2009/05/11/protokoll-for-min-adhd/

    SvaraRadera
  2. Herman: Vi körde plankan med tårullning, ngt som hette skalbaggen (ligger på rygg med armar och ben uppsträckta/böjda och ska rotera på rygg genom att förflytta dig med hjälp av skuldror, bål och sätesmuskler) utfall, samt ngt där man ligger på rygg (på en stepbräda) med ben uppsträckta och fäller ett ben i taget åt sidan. Sklabagge och planka var en killer, de andra lite mesigare.

    SvaraRadera