torsdag 15 september 2011

Mer superfood

Superfoodveckan är fortfarande i tanken och jag har försökt tänka bortanför smoothie och sallad. Då slog det mig ju att Ceviche måste ju definitivt vara det. Kan också varieras i all oändlighet. Min favorit innehåller i alla fall följande ingredienser:

Lax
Räkor eller bläckfisk
Färskpressad juice av citron, lime och en uns mineola
Massor av färsk chili
Finhackade scharlottenlök
Koriander
Lite salt

För er som inte ätit eller gjort det tidigare så är det väldigt enkelt. Man låter fisken "tillaga" sig genom att den får dra i massor av citrusjuice (och tillsammans med de andra ingredienserna). Sedan ätes den som en kall för- eller varmrätt.

Vill man ha i ännu mer superfood kanske man antingen lägga mango och avocado direkt i cevichen, eller ännu hellre göra en liten sallad på och ha till. Yummi!

3 kommentarer:

 1. Jag älskar ceviche! Min kompis gjorde en grymt god variant med lax, torsk och små gröna tomater. Jag har en förkylning som inte riktigt bryter ut men ändå gör att jag inte vågar träna. En portion av din ceviche borde dock hjälpa. :)

  SvaraRadera
 2. Ann-Louise: Det låter onekligen som att små gröna tomater skulle passa in fint :)

  SvaraRadera
 3. www.iforma.se säljer produkter för ökad livskvalitet, hälsa, diet och viktminskning.
  Här hittar du superfoods, raw food, ekologisk, naturliga kosttillskott m.m.
  Oavsett om du tränar eller inte, har vi som målsättning att ge dig de produkter och hjälp som just du behöver, gammal som ung.
  Våra produkter:
  Superfood: Acai, Chia, Chlorella, Gojibär, HampaProtein, Hampafrön, kokosolja, Maca pulver, Maqui, Spirulina, Triphala, Vetegräs.mm
  Antioxidanter, Anti-åldrande, Ayurveda, Detox, Diet & Viktminskning, E-böcker, Färdiga paket, Förkylning & Immunförsvar, För henne, För honom, Hjärta & kärl, Led- & muskelbesvär, Mage & Tarm, Sport & träning, Vitaminer och mineraler.

  Med 20 års erfarenhet med kost, träning och tävlingar på elitnivå vet vi hur svårt det är för många att veta vilka kosttillskott och hur du får best möjligt resultat.
  Det som är viktigt är att du som kund får en bra produktbeskrivning, och hur man ska ta produkten.
  Välkommen till Iforma.se för en väg till bättre hälsa!
  www.iforma.se

  SvaraRadera