tisdag 11 oktober 2011

Pippi på bröd

Herr Larssons ömma moder brukar göra ett fantastiskt gott knäckebröd som till största del består av frön. Det borde vara hyfsat nyttigt rent brödmässigt om man ser till innehållet (en fågel skulle se det som rena rama lördagsgodiset). Det får gärna nästan bli lite småbränt i kanterna, då smakar det som mest. Det här är vad jag smaskar på i kväll:




















1 dl Maizena
1 dl Vetemjöl/Graham
1 dl Solroskärnor/Pumpakärnor
1 dl Sesamfrö/vallmofrö
0,5 dl Linfrö
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
1/2 tsk salt
Blanda torra ingredienser
Häll över vatten och olja
Bred ut  tunt på bakplåtspapper
Strö över flingsalt
Ugn 150 grader ca 1 h
Ta ut plåten efter ca 20 min och skär rutor

2 kommentarer:

  1. Detta måste jag prova! Låter ju supergott!

    SvaraRadera
  2. Avancerat! Jag gjorde ett på bara linfrön, sesamfrön och pumpakärnor. Gott, men ditt verkar godare. :)

    SvaraRadera